Pomysły Zastępy Szefowie Zaloguj

Czas na dżem jabłkowy

Autor pomysłu
Batalion (9 Warszawska)

Technika
Kucharzenie

Dodano
24 stycznia 2016

Oglądano
883×

Średnia ocena

Do przygotowania dżemu/musu jabłkowego potrzebujesz:
- 1 kilogram jabłek
- troszkę cynamonu i cukru(dla smaku)
- wodę, aby jabłka się nie przypaliły

1. umyj jabłka.
2. obierz je ze skórki
3. pokrój je na małe kawałeczki
4. zalej troszeczkę wodą aby się nie przypaliły
5. wstaw na ogień, aby je udusić (około 30 minut)
6. zdejmij z ognia dodaj do smaku cynamon i cukier
7. dobrze wymieszaj
8. smacznego ;)

Zdjęcia

Komentarze

Aby dodać komentarz, musisz się zalogować...

Ładowanie komentarzy...

Bezpieczeństwo

1. Nie pal ogniska blisko drzew i innych obiektów łatwopalnych.
2. Uważaj na oparzenia.
3. Załóż rękawice ochronne lub kuchenne aby się nie poparzyć.

Udostępnianie

Login:

Hasło:

Zarejestruj zastęp

Tolltip