Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/html/jarmark/index.php on line 102
Pierogi na obozie - Jarmark pomysłów

Pomysły Zastępy Szefowie Zaloguj

Pierogi na obozie

Autor pomysłu
Bocian (1 Nowosądecka)

Technika
Kucharzenie

Dodano

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/html/jarmark/res/php/functions.php on line 78

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/html/jarmark/res/php/functions.php on line 78

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /var/www/html/jarmark/res/php/functions.php on line 78
16 grudnia 2013

Oglądano
1237×

Średnia ocena

Konkurs kulinarny, czyli czym zaskoczyć Krala? W tym roku postanowiliśmy zrobić pierogi z bananami. Skutek- zdobycie tasiemki „konkurs kulinarny”

Przepis na pierogi z bananami i czekoladą:

Składniki:
• 6 szklanek maki pszennej
• 1 szklanka kaszy manny
• 1/2 szklanki oleju
• sól
• ok. 2 szklanek ciepłej wody
• 6 bananów
• olej
• mąka do podsypywania
• czekolada nutella
• 2 jogurty naturalne

Potrzebne naczynia, przedmioty:
• garnek do gotowania pierogów
• miska do wyrabiania ciasta
• wałek do ciasta
• stolnica/taca do rozwałkowywania ciasta
• nóż

Etapy przygotowania:
W misce Mateusz zaczął wyrabiać ciasto. A więc, na początku wymieszał mąkę z kaszą manną, dodał szczyptę soli, troszkę oleju i cały czas wyrabiając dodawał wodę, aż otrzymał elastyczne ciasto. Wtedy Krzysiek rozpalił ognisko i położył na nim garnek z wodą. W tym samym czasie Krystian podzielił ciasto na kilka części i zaczął je rozwałkowywać na stolnicy na grubość ok. 4mm. Kiedy Krystian skończył z pierwszą częścią ciasta, Kuba wykrawał z niego szklanką krążki. Między czasie, Mateusz obrał banany i pokroił je na plastry. Gdy krążki z ciasta były już gotowe, Kuba nakładał na każdy krążek ciasta jeden plasterek banana i łyżeczkę czekolady. Zagotowaną wodę, posoliliśmy i dodaliśmy trochę oleju, (żeby pierogi się ze sobą nie sklejały) i gotowaliśmy pierogi porcjami przez 5 minut, od chwili wypłynięcia. Podawać polane jogurtem naturalnym z cukrem, lub z innymi słodkimi dodatkami. Z tej porcji wyszło nam 60 pierogów.


Na obozie nie myśleliśmy o tym, żeby zamieścić ten pomysł, dlatego mamy tylko kilka zdjęć. Więc do procesu przygotowania pierogów, prosimy o użycie swojej wyobraźni :D



Zdjęcia

Komentarze

Aby dodać komentarz, musisz się zalogować...

Ładowanie komentarzy...

Bezpieczeństwo

Pamiętajmy o higienie podczas przygotowywania posiłku np. umycie rąk, czyste naczynia itd.

Pamiętajcie o zasadach bezpieczeństwa przy rozpalaniu ogniska.

Zachowywać ostrożność przy pracy nożem.

Udostępnianie

Login:

Hasło:

Zarejestruj zastęp

Tolltip